Kiitoshetki Messun jälkeen

KRISTUKSEN SIELU
 

Kristuksen sielu, pyhitä minut. 
Kristuksen ruumis, pelasta minut. 
Kristuksen veri, huumaa minut. 
Kristuksen kyljen vesi, pese minut. 
Kristuksen kärsimys, vahvista minut.
Hyvä Jeesus, kuule minua. 
Haavoihisi, kätke minut. 
Älä salli minun erota sinusta.
Pahalta viholliselta, varjele minut. 
Kuolemani hetkellä, kutsu minut. 
Ja käske minun saapua luoksesi, että pyhiesi kanssa ylistäisin sinua iankaikkisesta iankaikkiseen. Aamen.

RUKOUS RISTIINNAULITUN EDESSÄ
 

Hyvä ja hellä Jeesus, minä lankean polvilleni kasvojesi eteen koko sydämestäni palavasti anoen ja rukoillen: paina sydämeeni elävät uskon, toivon, ja rakkauden tunteet sekä vilpitön katumus synneistäni ja vakaa tahto niiden parantamiseen, kun nyt syvän liikutuksen ja tuskan vallassa katselen viittä haavaasi ja mietiskelen profeetta Davidin sanoja sinusta: ”He ovat lävistäneet käteni ja jalkani ja he lukevat kaikki minun luuni.” Aamen.

PYHÄ TUOMAS AKVINOLAISEN RUKOUS

Pyhä Isä, kaikkivaltias iankaikkinen Jumala, minä kiitän sinua, koska pelkästä laupeudestasi olet täyttänyt minut, syntisen ja arvottoman palvelijasi, rakkaan Poikasi, Herramme Jeesuksen Kristuksen ruumiilla ja verellä.
Suo armossasi, ettei tämä pyhä kommuunio koituisi minulle tuomioksi, vaan syntien anteeksiannoksi ja pelastuksesi.
Olkoon tämä kommuunio minulle uskon haarniska ja hyväntahdon kilpi. Puhdistakoon se minut paheista, sammuttakoon minussa kaiken himon, vahvistakoon minussa rakkautta ja kärsivällisyyttä, nöyryyttä ja kuuliaisuutta ja kaikkia hyveitä. 
Olkoon se vahva varustus vihollisen näkyviä ja näkymättömiä ansoja vastaan, rauhoittakoon se henkiset ja ruumiilliset pelkoni, olkoon se varma side yksin sinuun, Jumalani, ja pantti autuaan päämäärän saavuttamisesta.
Rukoilen sinua: johdata minut, syntinen palvelijasi, siihen autuaalliseen juhlaan, jossa sinä itse olet Poikasi ja Pyhän Henkesi kanssa pyhiesi kirkkaus, autuuden täyteys ja iankaikkinen ilo, Kristuksen, Herramme, kautta.

RUKOUS PYHÄLLE MIKAELILLE
 

Pyhä Mikael, arkkienkeli, puolusta meitä taistelussa ja ole suojanamme paholaisen juonia ja pahuutta vastaan. Nöyrästi rukoilemme: ojentakoon Jumala häntä. Ja sinä, taivaan joukkojen päämies, syökse Jumalan voimalla helvettiin saatana ja muut pahat henget, jotka kiertelevät maailmaa sielujen kadotukseksi Aamen.

FRANCISCUS ASSISILAISEN RUKOUS
 

Vapahtaja, tee minusta rauhasi välikappale, niin että sinne, missä on vihaa, toisin rakkauden, missä loukkausta, toisin anteeksiannon, missä epäsopua, toisin yksimielisyyden, missä erehdystä, osoittaisin totuuden, missä epäilystä, auttaisin uskoon, missä epätoivoa, nostaisin luottamukseen, missä pimeyttä, loisin sinun valoasi, missä surua, virittäisin ilon ja lohdutuksen. Niin että, oi Mestari, en yrittäisi niin paljon etsiä lohdutusta kuin lohduttaa muita, hakea ymmärtämystä kuin ymmärtää toisia, pyytää rakkautta kuin rakastaa muita, sillä antaessaan saa, kadottaessaan löytää, unohtaessaan saa anteeksi, kuollessaan nousee iankaikkiseen elämään.

PYHÄ THOMAS MORE RUKOUS

 

Herra, lahjoita minulle terve ruumis 

ja ymmärrystä säilyttää se mahdollisimman hyvin.

 

Lahjoita minulle pyhä sielu,

joka keksii keinoja asioiden järjestämiseksi 

ja käsittää, mikä on hyvää ja puhdasta, 

niin ettei paha saa sitä pelästymään.

 

Lahjoita minulle sielu, joka ei ikävysty,

ei napise, ei huokaile eikä valita. 

Äläkä salli minun liiaksi huolehtia 

tästä tärkeilevästä minästäni.

 

Herra, lahjoita minulle huumorintajua. 

Anna minulle armo ymmärtää leikkiä, 

niin että saisin elämääni hiukan onnea

 ja voisin siitä jakaa toisillekin.

RAKAS JEESUS
 

Rakas Jeesus, vähä vähältä ymmärrän kaiken, mitä olet tehnyt vuokseni, ja kuinka paljon olet kärsinyt vain voittaaksesi sydämeni. Niin monesti olen ollut kiittämätön! Monesti olen torjunut sinun armosi, sinun ystävyytesi, ja valinnut sen sijaan jonkin epäpuhtaan ajatuksen. Niinä hetkinä olen tehnyt kaikkeni miellyttääkseni muita ympärilläni, sen sijaan että olisin yrittänyt miellyttää sinua! Jumala, anna minulle anteeksi. Minua satuttaa nähdä kuinka kiittämätön olen ollut kaikkea sitä kohtaan, mitä sinä olet tehnyt vuokseni. Olen pahoillani, ja kadun koko sydämestäni; luotan sinun armoosi ja uskon lujasti että sinä annat minulle anteeksi, sinä joka olet Ääretön Hyvyys! 

Kiitos siitä, että voin aina löytää sinun anteeksiantosi ripin sakramentissa. Mennessäni ripittäytymään kuuntelen sinun suloisia sanojasi ‘’Minä annan sinulle anteeksi’’, jotka vahvistavat uskoani sinun armoosi. Minä kiitän sinua siitä ettet ole tuominnut minua Helvettiin, vaikka monesti olisin sen ansainnut. Jumala, olet ollut kanssani loputtoman kärsivällinen, KIITOS! Tunnen että minun täytyy rakastaa sinua, vielä enemmän, aina enemmän! Ole kiltti ja auta minua tekemään niin. 

Jokin aika sitten huomasin, kuinka sinä joskus kutsut minua, kuinka tahdot minun olevan sinua lähempänä. Tiedän, että olen antanut sinun odottaa… mutta en tahdo tehdä niin enää! Tässä minä olen! En halua enää torjua sinun rakkauttasi, vaan annan itseni kokonaan sinulle, sillä tiedän että sinä olet minun Luojani ja minä olen sinun.
Kuinka paljon aikaa olenkaan hukannut rakastamatta sinua! Ennen ajattelin etten voisi olla onnellinen, jos tulisin lähemmäksi sinua ja antautuisin sinun tahdollesi. En ymmärtänyt että se on sen arvoista, että pyrkiminen pyhäksi – mikä on sinun tahtosi – on mahtava seikkailu joka täyttää koko sydämen! En uskonut siitä olevan minulle hyötyä! En uskonut, että vastassani olisi niin PALJON rakkautta! Jumala, voit luottaa minuun. 

Opeta minua opettamaan muille sinun rakkauttasi. Auta minua, jotta voisin tehdä toiset onnellisiksi: vanhempani, ystäväni, opettajani, luokkatoverini; tuomalla heidät lähemmäksi sinua. Auta minua olemaan vahva, jotta minuun eivät vaikuttaisi muiden ihmisten mielipiteet ja puheet, auta jotta en häpeäisi vaan pystyisin aina puhumaan sinusta muiden kanssa. Tiedän, että joskus yrittäessäni puhua sinusta muille olen pelkuri! 

Tiedän, etten koskaan voi saavuttaa mitään ilman sinun armoasi. Ole kiltti ja auta minua, Jumala, sillä tahdon aina olla sinun lähelläsi. Tahdon aina luottaa sinun ja sinun Äitisi apuun. Älä koskaan jätä minua! Kasvata uskoani, toivoani, ja rakkauttani. Sinä lupasit rakastaa kaikkia, jotka rakastavat sinua, ja tässä olen: minä rakastan sinua! Suo minun aina ja ikuisesti rakastaa sinua, ja auta minua todistamaan se sinulle. Tahdon pystyä näyttämään sinulle rakkauteni, en vain kauniilla sanoilla ja ajatuksilla, vaan myös teoilla. Näytän sinulle kuinka paljon sinua rakastan, tekemällä kaikki pienetkin asiat jotka kuuluvat jokaiseen päivääni. 

Pyhä Joosef, sinä joka rakastit Mariaa ja Jeesusta niin paljon, sinä joka pyhitit koko elämäsi heille, sinä joka palvelit heitä työskennellen hyvin heidän vuokseen, totellen Jumalaa, meidän Isäämme, ja pidit puhtaan ja viattoman sydämesi. Auta meitä saavuttamaan Marian rakkaus, sillä tiedän että sekä sinä että Maria voitte tuoda minut lähemmäs Jeesusta. Aamen. 

HERRANI
 

Herrani, kuinka voinkaan loukata sinua niin usein. Tietäen, että synti suututtaa sinua eniten? Pyydän sinua antamaan minulle anteeksi, ja yhdistämään minut sinun tahtoosi rakkauden vahvalla siteellä; älköön minun heikkouteni ja kurjuuteni erottako minua sinusta. 

Toivon, Jeesus, että saisin antaa itseni kokonaan sinulle, sillä sinä olet uhrannut itsesi minun vuokseni. Älä koskaan salli minun erota sinusta. Minä rakastan sinua, Jumalani, ja tahdon rakastaa sinua enemmän ja enemmän. Opeta minua rakastamaan sinua. Nyt kun tiedän, että sinä rakastat minua niin paljon, kuinka voisin koskaan erota sinusta? 

Kiitän sinua siitä, ettet jätä minua yksin ja rakastat minua, jopa silloin kun petän sinut. Jos olisin kuollut aiemmin, en olisi osannut rakastaa sinua. Rakastan sinua Ääretön Hyvyys, enemmän kuin itseäni, ja sen tähden annan sinulle itseni kokonaan: ruumiini, sieluni, tahtoni. Tee kanssani tahtosi mukaan, jätän kaiken sinun käsiisi. Sinä olet minun Isäni, ja tiedät parhaiten mikä on minulle hyväksi. 

Jumala, kuinka paljon rakastatkaan minua! Sen vuoksi lähetit ainoan poikasi pelastamaan minut, kärsimään ja kuolemaan, tarjoamaan elämänsä minun syntieni tähden, ja kaikkien ihmisten syntien tähden. Nyt minä olen sinun lapsesi: Jumalan lapsi! Sinä olet minun Isäni, ja minä voin yhdessä Jeesuksen kanssa sanoa sinulle: Abba Isä! Jumala, sinä olet isistä parhain, ja minä tahdon olla lapsista parhain. Lapsi, joka on ylpeä Isästään. Lapsi, joka tahtoo olla onnellinen sinun tähtesi. Isä, minä jätän itseni sinun käsiisi: uskoudun sinulle, lepään sinussa. Isä, minä olen sinun pieni heikko lapsesi, siitä huolimatta, että tahdon totella sinua. Tiedän kuitenkin, että sinun rakkautesi on suurempi kuin minun kurjuuteni, ja että armosi on ääretön. 
Tiedän, että sinun armosi avulla reagoin aina kuten odotat: siitä syystä olen valmis aloittamaan alusta uudelleen ja uudelleen. Tässä olen, ole kiltti ja auta minua! Pyydän apuasi myös niille, joita rakastan: sukulaisilleni, ystävilleni. 

Ole kiltti ja auta heitä heidän tarpeissaan, varsinkin hengellisissä: suo heidän aina olevan sinua lähellä! Sinun läheisyytesi on todellisen onnen lähde. 

Auta minua rakastamaan sinua kuten kristityn kuuluu, jotta kuten Jeesus ristillä sanoi ‘’Kaikki on täytetty’’, minäkin saatan kuollessani toistaa nuo sanat, sillä tästä lähtien aion totella Käskyjä ja palvella muita, kuten sinä olet meitä opettanut. 

Pyhä Maria, pyydän sinua: auta minua heikkouden hetkellä hakemaan suojaa Jumalasta, joka on minun Isäni, ja luottamaan aina sinun apuusi. Aamen. 

HERRA SINÄ OLET NIIN HYVÄ!

 

Herra sinä olet niin hyvä! Kuinka paljon rakastatkaan minua! Sinä olet antanut itsesi minulle tässä Pyhässä Kommuuniossa jonka olen vastaanottanut. Haluan käyttää nämä lyhyet minuutit sinun kanssasi hyvin, keskustellen. On hyvä olla sinun vierelläsi, Jeesus. En tahdo elämääni mitään, mikä voisi erottaa meidät. Tahdon jakaa kaiken sinun kanssasi: suunnitelmani, projektini, vastoinkäymiseni, tulevaisuuteni, niin kuin hyvät ystävät tekevät.

Joskus menetän sinut. Joskus saatan jopa kokonaan unohtaa sinun olemassaolosi, mutta tästä lähtien, sinun avullasi, olen valmis kuolemaan tuhat kertaa ennen kuin menetän sinut. Jeesus, ole kiltti ja unohda kaikki ne kerrat, jolloin olen sinua loukannut. Syntini, itsekkyyteni, virheeni. Olen pahoillani, koko sydämestäni. Anna minulle anteeksi. Vaikka tiedätkin minun virheeni ja suruni. Jeesus, sinä pyydät minua rakastamaan sinua sanomalla: sinun tulee rakastaa Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi. Sinä tiedät kuinka vaikeaa minun joskus on näyttää rakkauteni, mutta jos kysyt minulta niin tiedän, että sinä todella aiot auttaa minua: et koskaan pyydä mahdottomia. Kuka minä olen sinulle, että tahdot minun rakastavan sinua? Kuinka on mahdollista, että muistat minut? Mitä ikinä tahdot, minä tahdon sitä myös. Sitäpaitsi, sinä itse olet antanut minulle mallin siitä miten rakastaa. Jeesus, sinä tahdoit kuolla minun puolestani, ja auttaakseni minua sinä olet antanut oman lihasi. Herra, minä tahdon myös jättää kaiken syleilläkseni sinua! En tahdo minkään enkä kenenkään erottavan minua sinun rakkaudestasi. Rakastan sinua enemmän kuin mitään muuta tässä maailmassa. 

Sinä olet Ääretön Hyvyys, ja sen vuoksi sinulla on oikeus olla äärettömän rakastettu. Sydämeni Jumala, minun sydämeni on ikuisesti sinun. Totuus on, että sinun kanssasi minulla on kaikki, sillä kaikki maailman hyvät asiat joita rakastan, ovat sinun. Sinä olet ne luonut, sillä sinä olet niin tahtonut. Erota minusta kaikki, mikä erottaa minut sinusta. 

Tarjoan sinulle kaiken. Minä olen sinun ja sinun vuoksesi minä olen syntynyt, mitä tahdot minusta? Ota minun sydämeni ikiajoiksi, yhdistä se sinun ja Siunatun Äitisi kanssa, ja ota minulta pois kaikki mikä ei tule sinulta. 

Sinä tiedät että minä olen heikko, kuinka vähän aikaa minun päätökseni kestävät, kuinka helposti unohdan sinut: sinä tiedät myös minun heikkouksieni voiman, joka vetää minua alaspäin silloin kun tahdon tehdä asioita hyvin! Auta minua, äläkä koskaan salli minun erota sinusta! Pyydän sinua myös suojelemaan vanhempiani, veljiäni, siskojani, ja ystäviäni. Salli heidän olla onnellisia täällä Maan päällä, ja myöhemmin luonasi taivaassa. Pyydän sinua myös muistamaan niitä, jotka tarvitsevat sinua, niitä joilla on ongelmia tai jotka ovat vaikeassa tilanteessa elämässään.

Herra, tule minun avukseni armosi voimalla, sekä Äitini ja suojelusenkelini suojeluksella. Suo, että saatan aina olla sinulle uskollinen.Pyhä Maria, minun toivoni, pyydä pojaltasi näitä palveluksia: pyhää peräänantamattomuutta ja suurta rakkautta. Aamen.

TRIUM PUERÓRUM

Laulakaamme kolmen nuorukaisen virttä, jota nämä pyhät Herraa ylistäen veisasivat tulisessa pätsissä. (P.A. Halleluja)

 

 1. Kiittäkää Herraa, kaikki Herran luomat; kiittäkää ja ylistäkää häntä ikuisesti.

 

2. Kiittäkää Herraa, taivaat, Herran enkelit, kiittäkää häntä ikuisesti.

 

3. Kiittäkää Herraa, kaikki vedet taivaankannen yllä, kaikki taivaan joukot ylistäkää häntä ikuisesti.

 

4. Kiittäkää Herraa, aurinko ja kuu; kiittäkää Herraa, taivaan tähdet.

 

5. Kiittäkää Herraa, kaste ja pyry; kaikki tuulet, kiittäkää häntä.

Trium puerórum cantémus hymnum, quem

cantábant sancti in camíno ignis, benedicéntes dóminum. (T.P. Alleluia)

 

1.Benedícite, ómnia ópera Dómini, Dómino, laudáte et superexaltáte eum in sæcula.

 

2. Benedícite, cæli, Dómino, benedícite, ángeli Dómini, Dómino.

 

3. Benedícite, aquæ omnes, quæ super cælos sunt, Dómino, benedícat omnis virtus Dómino.

 

4. Benedícite, sol et luna, Dómino,  benedícite, stellæ cæli, Dómino.

 

5. Benedícite, omnis imber et ros, Dómino, benedícite, omnes venti, Dómino.

6. Kiittäkää Herraa, tuli ja hehku; pakkanen ja helle, kiittäkää häntä.

 

7. Kiittäkää Herraa, kaste ja pyry; jää ja pakkanen, kiittäkää häntä.

 

8. Kiittäkää Herraa, huurre ja lumi; yö ja päivä, kiittäkää häntä.

6. Benedícite, ignis et æstus, Dómino, benedícite, frigus et estus, Dómino.

 

7. Benedícite, rores et pruína, Dómino, benedícite, gelu et frigus, Dómino.

 

8. Benedícite, glácies et nives, Dómino, benedícite, noctes et dies, Dómino.

9. Kiittäkää Herraa, valo ja pimeys;  salama ja pilvet, kiittäkää häntä.

 

10. Kiittäköön Herraa maa,  kiittäköön ja ylistäköön häntä ikuisesti.

9. Benedícite, lux et ténebræ, Dómino, Benedicite, fúlgura et nubes, Domino.

 

10. Benedícat terra Dóminum,

laudet et superexáltet eum in sæcula.

11. Kiittäkää Herraa, vuoret ja kukkulat; maan kaikki kasvit, kiittäkää häntä.


11. Benedícite, montes et colles, Dómino, benedícite, univérsa germinántia in terra, Dómino.

 

12. Kiittäkää Herraa, meret ja virrat; lähteet, kiittäkää häntä.

 

13. Kiittäkää Herraa, merieläimet ja kaikki mitä vesissä liikkuu; kaikki taivaan linnut, kiittäkää häntä.

 

14. Kiittäkää Herraa, kaikki eläimet, villit ja kesyt; ihmiset, kiittäkää häntä.

12. Benedícite, mária et flúmina Dómino, benedícite, fontes Dómino.

 

13. Benedícite, cete, et ómnia, quæ movéntur in aquis, Dómino, benedícite, omnes vólucres cæli, Dómino.

 

14. Benedícite, omnes béstiæ et pécora, Dómino, benedícite, fílii hóminum, Dómino.

15. Kiitä Herraa, Israel,  kiitä ja ylistä häntä ikuisesti.

 

 

16. Kiittäkää Herraa, Herran papit; Herran palvelijat, kiittäkää häntä.

 

 

17. Kiittäkää Herraa, oikeamielisten henget ja sielut; hurskaat ja nöyrät, kiittäkää häntä.

15. Bénedic, Israël, Dómino, laudáte et superexaltáte eum in sæcula.

 

 

16. Benedícite, sacerdotes Dómini, Dómino,  benedícite, servi Dómini, Dómino.

 

 

17. Benedícite, spiritus et ánimæ iustorum, Dómino,

benedícite, sancti et húmiles corde, Dómino.

 

18. Kiittäkää Herraa, Hananja, Asarja ja Misael, kiittäkää ja ylistäkää häntä ikuisesti.

 

19. Kiittäkäämme Isää ja Poikaa ja Pyhää Henkeä, ylistäkäämme ja korottakaamme häntä yli kaiken ikuisesti.

 

20. Kiitetty olet sinä taivaankannen yllä, ylistetty ja kunnioitettu ikuisesti.

18. Benedícite, Ananía, Azaría, Mísaël, Dómino, laudate et superexáltate eum in sæcula.

 

19. Benedicamus Patrem et Filium cum Sancto Spíritu; laudémus et superexaltémus eum in sæcula.

 

20. Benedíctus es in firmaménto cæli  et laudábilis et gloriósus in sæcula.

 

Psalmi 150

1. Ylistäkää Jumalaa hänen pyhäkössään,  ylistäkää häntä taivaan mahtavissa holveissa!

 

2. Ylistäkää häntä, hänen väkeviä tekojaan, ylistäkää häntä, hän on suuri!

 

3. Ylistäkää häntä raikuvin torvin, ylistäkää häntä harppua ja lyyraa soittaen!

 

4. Ylistäkää häntä tanssien ja rumpua lyöden,  ylistäkää häntä luuttua ja huilua soittaen!

 

5. Ylistäkää häntä symbaalien helinällä,  ylistäkää häntä riemukkain symbaalein: 

Kaikki te, joissa on elämän henkäys, ylistäkää Herraa!

Psalmus 150

1. Laudáte Dóminum in sanctuário eius,  laudáte eum in firmaménto virtútis eius.

 

2. Laudáte eum in magnálibus eius, laudáte eum secúndum multitúdinem magnitúdinis eius.

 

3. Laudáte eum in sono tubæ,

laudáte eum in psaltério et cíthara

 

4. Laudáte eum in týmpano et choro,  laudáte eum in chordis et órgano

 

5. Laudáte eum in cýmbalis benesonántibus,  laudáte eum in cýmbalis iubilatiónis: omne quod spirat, laudet Dóminum

Kunnia…

 

Laulakaamme kolmen nuorukaisen virttä, jota nämä pyhät Herraa ylistäen veisasivat tulisessa pätsissä. (P.A. Halleluia)

 

Herra armahda.

Kristus armahda.

Herra armahda.

 

Isä meidän…

V/. Äläkä saata meitä kiusaukseen

R/. Vaan päästä meidät pahasta.

 

V/. Ylistäkööt kaikki luotusi sinua, Herra.

R/. Siunatkoot kaikki pyhäsi sinua.

 

V/. Pyhät riemuitsevat kirkkaudessa.

R/. He iloitsevat leposijoillaan.

 

V/. Ei meille, Herra, ei meille.

R/. Vaan sinun nimellesi kunnia.

 

V/. Kuule rukoukseni, Herra.

R/. Nouskoon huutoni sinun luoksesi.

 

RUKOILKAAMME

Jumala, joka turrutit kolme nuorukaista tulen liekeille, suo että paheen liekit eivät polta meitä, palvelijoitasi.

Oi Herra, innoita tekomme ja ohjaa niitä avullasi, jotta jokainen sanamme ja tekomme alkaisi aina sinulle ja sinun kauttasi päättyisi. Suo, oi Herra, paheittemme liekkien sammua, kuten soit pyhän Laurin voittaa tuskiensa tulen. Tätä pyydämme Kristuksen Herramme kautta. Aamen.

Glória…

 

Trium puerórum cantémus hymnum, quem cantábant sancti in camíno ignis, benedicéntes Dóminum. (T.P. Alleluia)

 

Kyrie, eléison 

Christe, eléison

Kyrie, eléison.

 

Pater noster… 

V/. Et ne nos indúcas in tentatiónem.

R/. Sed líbera nos a malo.

 

V/. Confiteántur tibi, Dómine, omnia ópera tua.  

R/. Et Sancti tui benedícant tibi.

 

V/. Exsultábunt sancti in gloria. 

R/. Lætabúntur in cubílibus suis.

 

V/. Non nobis, Dómine, non nobis.

R/. Sed nómini tuo da gloriam.

 

V/. Dómine, exaudi orationem meam. 

R/. Et clámor meus ad te véniat.

 

OREMUS

Deus, qui tribus púeris mitigásti flammas ígnium: concéde propítius; ut nos fámulos tuos non exúrat flamma vitiórum. Actiónes nostras, quæsumus, Dómine, aspirándo præveni et adiuvando proséquere: ut cuncta nostra orátio et operátio a te semper incípiat, et per te cœpta finiátur. Da nobis, quæsumus, Dómine, vitiórum nostrórum flammas extínguere: qui beato Lauréntio tribuísti tormentórum suórum incéndia superáre. Per Christum, Dóminum nostrum. Amen.