Perusrukoukset

En usko pyhyyteen ilman rukousta.

Paavi Franciscus.

Ristinmerkki

Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen.

ISÄ MEIDÄN

Isä meidän, joka olet taivaissa. Pyhitetty olkoon sinun nimesi. Tulkoon sinun valtakuntasi. Tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin taivaassa. 
Anna meille tänä päivänä jokapäiväinen leipämme. Ja anna meille anteeksi velkamme, niin kuin mekin annamme anteeksi velallisillemme. Äläkä saata meitä kiusaukseen, vaan päästä meidät pahasta.
Aamen.

TERVE MARIA

Terve Maria, armoitettu, Herra sinun kanssasi. Siunattu sinä naisten joukossa ja siunattu kohtusi hedelmä Jeesus.
Pyhä Maria, Jumalanäiti, rukoile meidän syntisten puolesta nyt ja kuolemamme hetkenä.
Aamen.

KUNNIA

Kunnia Isälle ja Pojalle ja Pyhälle Hengelle,
niin kuin oli alussa, nyt on ja aina, iankaikkisesta iankaikkiseen.
Aamen.

PYHÄN SAKRAMENTIN VIERAILU

Lausu 3 kertaa seuraavat rukoukset:

S/. Ylistys ja kiitos olkoon iäisesti.       
V/. Kristukselle alttarin Pyhimmässä Sakramentissa.
Isä Meidän, Terve Maria ja Kunnia

Lopuksi lausu henkinen kommuunio

HENKINEN KOMMUUNIO

Tahdon ottaa vastaan Sinut, Herra, puhtaasti, nöyrästi ja hartaasti, kaikkein pyhimmän Äitisi tavoin, sekä pyhimysten hengellä ja innolla.

PÄIVÄN ALUSSA

Kiitän sinua, Jeesus, että loit minut, että annoit minulle kristinuskon lahjan ja ruumiin terveyden. Omistan sinulle tänään kaikki ajatukseni, sanani ja tekoni. Älä salli minun loukata Sinua ja suo minulle rohkeutta paeta tilanteista, joissa voisin tehdä syntiä. Auta minua rakastamaan yhä enemmän Sinua ja kaikkia ihmisiä.
Aamen.

RUKOUSHETKEN ALKU

Herrani ja Jumalani, minä uskon lujasti, että sinä olet täällä, että näet minut, että kuulet minua. Palvon sinua syvästi kunnioittaen, pyydän sinulta syntieni anteeksiantamista ja armoa tehdä tämä rukoushetki hyödylliseksi. Perisynnitön äitini, pyhä Joosef, isäni ja herrani, suojelusenkelini, rukoilkaa puolestani.

RUKOUSHETKEN LOPPU

Kiitän sinua, Jumalani, niistä hyvistä päätöksistä ja liikutuksista sekä innoituksista, jotka olet mieleeni johdattanut tämän mietiskelyn aikana. Pyydän apuasi toteuttaakseni ne. Perisynnitön äitini, pyhä Joosef, isäni ja herrani, suojelusenkelini, rukoilkaa puolestani.

ENNEN ATERIAA

Siunaa, Herra, meidät ja nämä lahjasi, jotka suuresta hyvyydestäsi tarjoat meille. Tätä pyydämme Kristuksen, Herramme, kautta.
Aamen.

ATERIAN JÄLKEEN

Kaikkivaltias Isä Jumala, me kiitämme sinua kaikista hyvistä teoistasi, sinä joka elät ja hallitset iankaikkisesta iankaikkiseen.
Aamen.

Ikuinen lepo

Herra, anna heille ikuinen lepo, ja iäinen valo loistakoon heille. 
Levätkööt rauhassa. Aamen.

Requiem aeternam dona eis, Domine, et lux perpetua luceat eis.
Requiescant in pace. Amen.

Uskon lisääminen

Jumalani, uskon vakaasti kaiken sen, minkä sinä, iankaikkinen erehtymätön Totuus, olet ilmoittanut ja pyhän kirkkosi kautta meille julistat. Tässä uskossa tahdon elää ja kuolla. Herra, lisää uskoani.

Toivon vahviastaminen

Jumalani, luotan vakaasti siihen, että sinä suuren laupeutesi ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen ansioiden tähden annat minun syntini anteeksi sekä armon sinun tahtosi täyttämiseen, jotta saavuttaisin iankaikkisen autuuden. Tämän sinä itse olet luvannut. Herra, vahvista toivoni.

Rakkauden sytyttäminen

Jumalani, rakastan sinua kaikesta sydämestäni ja yli kaiken, koska olet Isäni ja suurin hyväntekijäni, mutta varsinkin siksi, että olet korkein Hyvyys ja itse Rakkaus. Sinun tähtesi rakastan myös lähimmäistäni niin kuin itseäni. Herra, sytytä minuun yhä täydellisempi rakkaus.

Katumuksen herättäminen

Jumalani, kadun koko sydämestäni syntejäni, koska niillä olen ansainnut vanhurskaan rangaistuksesi, tuottanut Pojallesi Jeesukselle kärsimyksen ja kuoleman ja loukannut sinua, korkeinta Pyhyyttä, jota nyt rakastan yli kaiken. Tahdon lakata tekemästä syntiä ja välttää kaikkea, mikä voi minut siihen vietellä. Publikaanin kanssa lyön rintaani sanoen: Jumala, armahda minua syntistä!

Suojelusenkelille

(P. Jeesus-lapsen Thérèse de Lisieux’n rukous suojelusenkelille)
Loistava sieluni suojelija, Joka loistat kauniilla taivaalla, kuin pehmeä ja puhdas liekki, ikuisen valtaistuimen vieressä, saavut tämän maan päälle minun vuokseni ja valaiset minut loistollasi. Kaunis enkeli, sinusta tulee veljeni, ystäväni, lohduttajani!
Tietäen suuren heikkouteni, ohjaat minua kädestä kiinni pitäen, ja näen sinun hellästi poistavan kiviä tieltä. Aina lempeä äänesi kutsuu minua katsomaan vain taivaaseen; mitä enemmän näet minut pienenä ja nöyränä ja sitä enemmän otsasi on loistava. Sinä joka kuljet etäisyyden nopeammin kuin salamat lennä usein tilalleni Rakkaideni lähelle; siivelläsi kuivaa heidän kyyneleensä, laula kuinka Jeesus on hyvä! laula, että kärsimyksellä on viehätyksensä, ja lopuksi kuiskaa nimeni. Haluan lyhyen elämäni aikana pelastaa syntiset veljeni, oi kotimaan kaunis enkeli, anna minulle pyhä innoitus. Minulla ei ole kuin uhraukseni, ja ankara köyhyyteni; yhdistyneenä puhtaisiin iloihisi, tarjoa ne Kolminaisuudelle, sinulle valtakunta ja kunnia, kuninkaiden kuninkaan rikkaudet. Minulle pyhän ehtoollisastian leipä, minulle Ristin aarre. Ristin, ehtoollisleivän, taivaallisen suojeluksesi kanssa odotan rauhassa, toista elämää, onnea, joka kestää ikuisuuden!

Jumalan enkeli

Jumalan enkeli, joka olet suojelijani, valaise, varjele, johda ja hallitse minua, korkeimman Hyvyyden sinulle uskomaa. Amen.